Ofte stillede spørgsmål

Hvad skal vi tale om?

Alt er som sådan tilladt at tale om når man er i coaching eller terapi. Dog vil jeg i vid udstrækning sørge for at samtalerne ikke bare er en ”vennesnak” eller smalltalk om vind og vejr. Coaching eller samtaleterapi er samtaler der forandrer. Derfor skal samtalen være betydningsfuld for dig og give dig nye perspektiver på din situation. Det er ikke det samme som at vi ikke sammen kan grine eller småsnakke, da en rar omgangstone gør det lettere at være afslappet og mærke tryghed.

Hvad er forskellen på samtaleterapi og coaching?

I samtaleterapi er der fokus på bagud og i coaching er fokus fremad. Hvad betyder det så? Det betyder, at hvis du ved, at der er nogle gamle mønstre, der holder dig tilbage i at komme fremad, så skaber vi bevidsthed om dem i den intuitive samtaleterapi. Og med min intuition, så skal vi nok finde dem. Og når du bliver bevidst om, hvad det egentlig er, der holder dig tilbage, så er det lettere at få brudt med det. Coaching er så en metode, der er super effektiv i at hjælpe dig i mål med dine drømme efterfølgende.

Hvad er hypnose?

Det er en tilstand af fokuseret opmærksomhed og det øger evnen til at acceptere forslag. Det er en naturlig forekommende sindstilstand som alle mennesker oplever hver dag, om vi er klar over det eller ej. Det kan være når du messer en afkørsel på motorvejen, når du er helt opslugt af en bog eller en film eller når du har fået en skramme ved f.eks. havearbejdet og først bemærker det senere.

Hvad er hypnoterapi?

Det er brugen af hypnose teapeutisk. Det er en ideel måde at foretage ændringer i dit liv. Det understøtter sindets naturlige evne til at løse problemer og lindrer følelsesmæssige byrder og hermed opnå personlige mål. På bare et par sessioner kan negative tankemønstre og adfærd fjernes én gang for alle, ved at fjerne roden til problemet.

Er hypnose farligt?

Hypnose er 100% sikker, idet du vil være i kontrol hele tiden. Du har faktisk mere kontrol over din krop og dit sind under hypnose end på noget andet tidspunkt, fordi din opmærksomhed er meget mere fokuseret. Alle niveauer i sindet har en beskyttende funktion. Hvis et forslag bliver stillet, mens du er i hypnose, som du ikke er enig i, ville du afvise det og eventuelt komme ud af hypnosen.

Kan jeg blive hypnotiseret?

Enhver person med normal intelligens kan blive hypnotiseret, så længe du er i stand til at koncentrere dig og følge simple instruktioner. Hypnose kan ikke foregå mod din vilje og det er sikker og effektiv for voksne, teenagere og børn.

Hvad gør vi anderledes end psykologer og psykoterapeuter?

Psykologer leder efter fejl hos klienterne og giver dem en diagnose.

Vi arbejder ikke ud fra at der er noget i vejen med klienten.

Psykoterapeuten skal både kende spørgsmålene samt svarene.

Vi tror på at klienten selv finder svarene ved selv at skabe betingelserne og derpå blive ført igennem processen.

Typisk tager det år for psykologer og psykoterapeuter at opnå samme resultater, som vi klarer på uger eller måneder.

Kommer jeg til afsløre mine inderste hemmeligheder?

Nej, mens du er i hypnose, er du stadig i kontrol; endda skærpet fokuseret. Du vil ikke afsløre hemmeligheder, medmindre du selv ønsker det.

Taler du med andre om mig?

Nej. Jeg har tavshedspligt og vil aldrig omtale dig til udenforstående. Der er dog én undtagelser. Første undtagelse er hvis der fremkommer oplysninger i sessionerne vedrørende personer under 18 år, der giver grund til at antage, at pågældende barn udsættes for vanrøgt eller nedværdigende behandling eller lever under forhold, der bringer barnets sundhed eller udvikling i fare, så har jeg pligt til at underrette de sociale myndigheder i barnets opholdskommune. Samme tavshedspligt gælder for telefonisk kontakt og mailkorrespondance.

Er hypnose en slags søvn?

Nej, hypnose er ikke det samme som at sove, men det er den tilstand du er i lige før du falder i søvn.. Du kommer i en behagelig og dyb afslappet tilstand, men du er stadig opmærksom på alt, hvad der foregår i og omkring dig.

Hvad med scenehypnose, hvor frivillige går på scenen og laver skøre ting?

Mange mennesker har set scenehypnose på tv – de tror fejlagtigt, at hypnotisøren har tvunget eller lokket de frivillige til at gøre mærkelige ting. Disse shows er meget underholdende og sjove at se, men husk på, at hypnotisøren ikke kan gøre noget mod folks vilje. De frivillige som går op på scenen er normalt udadvendte og uhæmmede typer og de er villige til at gøre disse ting, som de bliver bedt om at gøre.

Er det muligt at “sidde fast” i hypnose?

Det er umuligt at sidde fast i hypnose. Mens du er i hypnose, er du i kontrol og har muligheden for at gå ud af hypnose når som helst. Du kan blot åbne dine øjne.

Hvad er en hypnose session?

Det er en planlagt en-til-en session. Formålet er fjerne begrænsende overbevisninger fra det underbevidste sind for at skabe positive forandringer i en persons liv.

Hvorfor skulle jeg prøve hypnose netop nu?

Hypnose er et terapeutisk værktøj, der kan hjælpe dig, ligesom det har hjulpet millioner af andre mennesker til at tage kontrollen over deres liv tilbage. Folk bruger ofte hypnose som en sidste udvej. Der er intet der virker hurtigere og mere effektivt end hypnose. Det er dit valg: du kan fortsætte med at leve med dine begrænsninger eller du kan bryde fri med hypnose. Vælg den sti, du ønsker.

Hvor lang tid tager det?

Hver klient og de spørgsmål, de bringer er unikke så der er ikke et bestemt antal sessioner. For en vedvarende ændring, kan de fleste problemer løses på 4-6 sessioner. Én session for voksne varer  normalt omkring 1½ time, men der er afsat 2 timer, hvis det er nødvendigt.

Hvor lang tid går der normalt mellem sessionerne?

Det er ganske individuelt, men som oftest starter vi ud med at mødes en gang om ugen eller hver anden uge i en periode. Derefter med længere og længere interval, for eksempel en gange om måneden, eller mindre. Sidenhen kan du altid komme forbi til en enkelt session hvis der lige er noget du gerne vil vende. Det er næsten helt op til dig hvornår forløbet stopper; jeg sender dig ikke væk medmindre jeg vurderer, at du har brug for anden kompetence end den jeg kan tilbyde eller at du har brug for tid og øvelse til at forankre de forandringer, du har lavet. Hvis du jeg vurderer at du har brug for en anden kompetence end den jeg kan tilbyde, vil jeg være behjælpelige med, at du kan få den rette hjælp et andet sted.

Kan jeg godt gå i hypnoterapi selvom jeg har et misbrug, f.eks. et hashmisbrug?

Ja, det kan du sagtens. Dog vil jeg aflyse sessionen hvis du kommer påvirket til sessionerne. Hypnoterapi kan være en god måde at få hjælp til at komme ud af din afhængighed. Du skal dog være indstillet på at tale om vanskelighederne og konsekvenserne af afhængigheden.

Kan jeg få en henvisning til en hypnoterapeut hos min læge?

Nej. Igennem din læge kan du i visse tilfælde få en henvisning til psykolog, men ikke til anden form for terapi. Derfor kan du kun igennem lægen blive henvist til en psykolog der som minimum har en kandidatgrad i psykologi. Derimod kan din læge godt synes at det er en god ide at du prøver med hypnoterapi. Spørg din læge ad hvis du er i tvivl. Under forskellige omstændigheder har du ret til at få en henvisning til psykolog fra din læge.

Kan jeg godt gå i samtaleterapi selvom jeg tager psykofarmaka?

Ja, som udgangspunkt kan du godt. Det kommer dog an på hvilken sindslidelse du er medicineret imod. Hvis du eksempelvis er på antidepressiv medicin på grund af angst eller depression, er der ingen forhindring i at du går i terapi. Lider du derimod af skizofreni eller anden alvorlig sindslidelse, vil jeg tale med din læge eller psykiater, så vi i samråd kan afgøre om psykoterapi er en god ide for dig. I alle tilfælde hvor du tager psykofarmaka vil jeg inderligt anbefale at du taler med din læge ofte om medicineringen og også gerne med en psykiater. Jeg vil ikke tage dig i terapi hvis du er i behandling med psykofarmaka og ikke er i jævnlig kontakt med din læge eller psykiater.

Hvad er forskellen fra en psykoterapeut, en psykolog og en psykiater?

En psykoterapeut har taget en uddannelse i psykoterapi på et privat uddannelsessted. Psykoterapeut (ligesom samtaleterapeut) er ikke en beskyttet titel. Alle, som beskæftiger sig professionelt med samtalebehandling af menneskelige psykiske vanskeligheder, kan derfor kalde sig psykoterapeuter. En psykolog har læst psykologi på universitet, men har ikke nødvendigvis en psykoterapeutisk uddannelse og har ej heller nødvendigvis gået i terapi selv. Som psykiater har du en uddannelse til læge, samt en specialuddannelse i psykiatri, altså behandling af psykiske sygdomme hovedsageligt igennem medicin.

Kan jeg få tilskud Sygesikring Danmark?

Nej. Sygeforsikring Danmark giver kun tilskud til autoriserede psykologer med henvisning fra din læge, så det kan jeg ikke tilbyde.

Må du udskrive medicin?

Nej. Det er kun psykiatere og læger der må udskrive medicin.

Hvor lang tids venteliste har du?

Som oftest kan du få en tid indenfor et par enkelte uger. Nogle gange hurtigere hvis behovet er stort. Jeg siger aldrig ja til at tage en klient ind som ikke kan få tider med passende mellemrum. Altså vil jeg hellere sige nej, eller anbefale anden hypnoterapeut, end at lade folk vente i lang tid. Hvis jeg har ventetid kan du enten blive skrevet på venteliste, eller jeg kan evt. hjælpe dig med at anbefale en anden hypnoterapeut eller coach.