Øvelse gør mester… som de siger

Hvornår har du sidst øvet dig i noget nyt, som du gerne vil kunne? Og tilladt dig selv, at det ikke er perfekt de første mange gange?

Det er interessant, at mange, som jeg møder, kan se en masse gode egenskaber i andre, som de bestemt ikke mener, at de kan tilegne sig. Der er også ting de drømmer om at kunne, men aner ikke hvordan.

Alt for ofte giver de op efter første forsøg eller fortæller sig selv, hvorfor de ikke kan eller overhovedet skal gå i gang.

Hvornår er det, at dét at øve sig ikke længere er okay?

Hvad er det, der gør, at vi som voksne forventer af os selv, at vi skal gøre det som en professionel fra første forsøg?

Fake it till you make it!

Jeg kender det så udmærket selv!

Jeg har tidligere afholdt mig selv for at tilegne mig nye måder at være på og gøre ting på, for “det kan jeg da ikke” eller “hvad tænker de andre ikke?!”

Alt for ofte, er det de negative tanker, der afholder os for overhovedet at gå igang.

Selvom det kan være grænseoverskridende, at give sig i kast med noget nyt og anderledes, så ér det altså helt okay at øve sig. Og lige pludselig kan man slet ikke huske, hvordan det var før. Og sejren i at tilegne sig nye færdigheder og sommerfuglene i maven, er det hele værd.

Et godt eksempel fra mig selv, var da jeg kom tilbage til arbejde efter en længere sygemelding. Jeg ville så gerne connecte med mine søde kollegaer, der var klar med omsorg og opmuntring. Så jeg begyndte at øve mig på, at lade paraderne falde og være lige der, hvor jeg var – også på knap så gode dage. Jeg lod mig inspirere at en kære kollega og nu kære veninde, der er super god til at kramme og interessere sig for andre mennesker. Så jeg observerende hvad hun gjorde. Og så begyndte jeg at prøve og efterligne.

Ja, det føles lidt “kavt” i begyndelsen

Det føltes vildt kunstigt i begyndelsen! Men efter at have øvet mig, blev det mere og mere en del af mig og jeg gjorde det til mit eget.

Og det har givet mig SÅ meget igen. Både det at lukke andre mennesker ind, og helt bestemt også at kramme og mærke omsorg og interesse fra andre.

Så jeg må også ærligt indrømme, at jeg har lidt svært ved det her Corona-afstand overfor de mennesker, som jeg holder meget af. Men det er helt sikkert også godt for noget – om ikke andet, så det at jeg mærker afsavnet og dermed hvor meget det betyder meget for mig.

Seneste milepæl

Seneste grænseoverskridende tiltag er, at jeg besluttede mig for at lave videoopslag.

Hvis der er noget, som jeg ikke bryder mig om, så er det at se og høre mig selv! MEN – nu har jeg lært værdien i at øve mig i nyt og jeg ved, at med øvelse, så skal det også nok blive ny normal.

Så jeg håber at det kan inspirer andre til at tage et lille skridt på vejen til noget nyt.

Husk små skridt og så fremad!

https://www.facebook.com/tanjabak.intuitivsamtaleterapi/posts/115061873605351

Dagens inspiration

Og så har jeg lige lyst til at dele en særdeles inspirerende video om, hvor stor en ændring bevidst kropssprog kan og og hvordan det kan forstærke dig, så du kan nå dine mål💚💜